preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 6. 2009. 00:00 | RSS

Webfestival 2009

Pod sloganom "Web za sve!" početkom lipnja 2009. godine otvorene su prijave za CARNetovo natjecanje webova - Webfestival 2009.

Zainteresirani se mogu prijaviti na adresi http://webfestival.carnet.hr/2009/prijava.

Webfestival je natjecanje namijenjeno autorima i korisnicima sadržaja na Internetu, koje tradicionalno prati CARNetovu korisničku konferenciju, a ove se godine održava jubilarni 10. puta.

Jubilej je posvećen važnoj i ozbiljnoj temi, pa de se pod sloganom Web za sve! natjecanje ove godine baviti web pristupačnošću (eng. web accessibility), odnosno omogućavanjem pristupa web sadržajima korisnicima s invaliditetom i specifičnim teškoćama učenja te korisnicima treće životne dobi.

Cilj Webfestivala 2009 je potaknuti korisnike i autore na webu, a osobito autore stranica javnih i obrazovnih ustanova te autore digitalnih obrazovnih materijala, da obrate pažnju na ovu bitnu karakteristiku web stranica te da svoje web stranice i materijale prilagode i potrebama korisnika s invaliditetom. Prilagodba i izrada pristupačnih web sadržaja često se smatra skupom i posebno zahtjevnom, no ona se u velikoj mjeri temelji prvenstveno na izradi sadržaja poštujudi pravila dobrog web dizajna. Stoga već uz poštivanje pravila struke i malo dodatne pažnje webovi mogu biti pristupačni svim korisnicima.

Natjecanje traje do 2. listopada 2009., a u evaluaciju će biti uključene sve web stranice i sjedišta koja do tog datuma svoje web sadržaje učine pristupačnima i prijave se na natjecanje. Webove će ocjenjivati stručni Ocjenjivački sud, koji će proglasiti tri najbolja sjedišta, a pobjednicima će vrijedne nagrade biti dodijeljene u studenom, u sklopu konferencije CUC 2009.

Više o Webfestivalu 2009 i temi web pristupačnosti saznajte na adresi http://webfestival.carnet.hr.

 

 


 
preskoči na navigaciju