preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 7. 2009. 00:00 | RSS

Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta

U velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, 29. lipnja 2009. godine održana je prezentacija Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISPVU).

 

NISPVU je informatički sustav koji će od slijedeće godine maturantima zainteresiranima za nastavak školovanja na visokoškolskoj razini značajno olakšati prijavu i upis na visoka učilišta. 

Zahvaljujući državnoj maturi i NISPVU, maturanti će od slijedeće godine tako moći sve radnje oko upisa na željena visoka učilišta obaviti u vlastitoj školi - od iskazivanja interesa za odabrane studije, preko polaganja ispita državne mature (kao zamjene za prijemne ispite), pa do samog upisa na visoka učilišta u skladu sa svojim uspjehom na ispitima državne mature i iskazanim zanimanjem za studijske programe.

NISPVU će učenicima omogućiti brz i izravan uvid u rezultate koje su postigli na ispitima državne mature, detaljan izračun bodova za svaki prijavljeni studijski program prema pravilima koja propisuju sama visoka učilišta, kao i uvid u položaj kojega zauzmu na rang listama za svaki od studijski program za koje su iskazali zanimanje.


 
preskoči na navigaciju