preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 1. 2017. 12:22 | RSS

Održan inicijalni sastanak za provedbu stručno-savjetodavne podrške školama u projektu e-Škole

U ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine, održan je inicijalni sastanak za provedbu stručno-savjetodavne podrške školama u projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“. Na sastanku su sudjelovali predstavnici izvršitelja ugovora za provedbu stručno-savjetodavne podrške iz tvrtke Profil Klett, savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te predstavnici CARNeta.

Svrha pružanja stručno-savjetodavne podrške školama je osigurati kontinuiranu podršku učiteljima i nastavnicima u pilot školama pri implementaciji projektnih aktivnosti, a koje uključuju: učinkovitu uporabu računalne opreme koju će dobiti u okviru projekta, uporabu digitalnih obrazovnih sadržaja i e-usluga koje će biti razvijene kroz projekt i primjenu znanja i vještina stečenih kroz program edukacije u projektu. Pružanje stručno-savjetodavne podrške organizirano je u dvije faze: prva faza će se odvijati tijekom drugog polugodišta školske godine 2016./2017., a druga tijekom prvog polugodišta školske godine 2017./2018. Tijekom navedenih ciklusa, u svakoj od 151 škole uključene u projekt, stručno-savjetodavna podrška bit će pružena dva puta, a sadržaj posjeta utemeljen je na programu edukacije koji se razvija i provodi u okviru projekta.

Inicijalni sastanak pružio je mogućnost upoznavanja svih uključenih strana kako bi pružena stručno-savjetodavna podrška školama bila što učinkovitija i kvalitetnija, a učitelji i nastavnici bili osnaženi za aktivno uključivanje digitalnih tehnologija u nastavni proces. 

      
Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 
preskoči na navigaciju