preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 7. 2016. 15:49 | RSS

Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja usmjeren je na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola.

Uzimajući u obzir rezultate međunarodnih ispitivanja (TIMSS 2011., PISA 2012PIRLSESLC 2011 i ICILS), hrvatski učenici pokazuju prosječne i ispodprosječne rezultate u jezičnoj, matematičkoj, financijskoj, digitalnoj, medijskoj i prirodoslovnoj pismenost, a naglašeno niže rezultate postižu učenici s teškoćama i učenici iz obitelji nižeg ekonomskog, socijalnog i kulturološkog statusa te učenici iz škola slabije opremljenih IKT-om i slabije opremljenih knjižnica, što je često povezano s nerazvijenim i ruralnim sredinama. Također, provedena ispitivanja  pokazuju i da djeca slabije obrazovanih roditelja imaju niža obrazovna postignuća, bez obzira na njihove stvarne sposobnosti.

Provedbom  različitih aktivnosti koje će uključivati razvoj i provedbu novih kurikuluma s područja informacijske pismenosti, izvođenje projekata i projektne nastave,  opremanje školskih knjižnica, stručno usavršavanje odgojno - obrazovnih djelatnika uz intenzivan rad s učenicima unaprijediti će se razvojni potencijali škola. Specifično, škole će projektnim aktivnostima podići razinu kompetencija svojih djelatnika za inovativne pristupe poučavanju te razviti i uvesti nove kurikulume koji će dovesti do razvijanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Ukupni iznos Poziva - 26.775.000,00 HRK

Minimalni iznos po projektu - 500.000,00 HRK

Maksimalni iznos po projektu - 1.500.000,00 HRK
 
Opći cilj:

  • Unaprijediti informacijsku pismenost kao temelj stjecanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje

Specifični ciljevi:

  • Povećati razinu kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za inovativne pristupe poučavanju.
  • Razviti i uvesti  kurikulum/e izvannastavne aktivnosti/fakultativnog predmeta i/ili projekte iz jednog ili više područja informacijske pismenosti

Ciljne skupine:

  • Učenici osnovnih i srednjih škola
  • Odgojno-obrazovni djelatnici osnovnih i srednjih škola

Cjelovitu verziju poziva možete pronaći na ovoj adresi.


 
preskoči na navigaciju