preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 10. 2015. 14:03 | RSS

CARNet na BiH Internet Governance Forumu u Sarajevu

U Sarajevu se 1. listopada održao prvi nacionalni Forum o upravljanju Internetom pod nazivom “INTERNET ZA SVE – Prilike i izazovi upravljanja Internetom u Bosni i Hercegovini”. Na panelu pod nazivom "Abeceda upravljanja Internetom" sudjelovala je i pomoćnica ravnatelja CARNeta za razvoj usluga gospođa Nataša Glavor, koja je tijekom diskusije prenijela hrvatska iskustva upravljanja Internetom te naglasila CARNetovu ulogu u tom procesu.

Forum se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Vijeća Europe, Internet korporacije za dodijeljena imena i brojeve (ICANN), Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE), Association for Progressive Communications (APC), CORE-a i RIPE NCC-a.

Nacionalni forum o upravljanju Internetom predstavlja platformu za otvoren, inkluzivan i neformalni dijalog među interesnim akterima iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije, kao i drugim zainteresiranim stranama kojima je cilj dijeliti, oblikovati i doprinositi razvoju upravljanja Internetom.

Više informacija o programu Foruma, panelistima i rasporedu dostupno je na web stranicama Foruma te na Twitteru pod oznakom #BHIGF.


 
preskoči na navigaciju