preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 9. 2015. 16:08 | RSS

Održana radionica "Interaktivni uvod u znanstvenu metodu"

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u sklopu SCIENTIX I ODS projekata organizirala je radionicu za nastavnike prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta (STEM) pod nazivom "Interaktivni uvod u znanstvenu metodu”. Radionica je održana 10. rujna 2015. godine u prostorijama CARNeta na adresi Josipa Marohnića 5 u Zagrebu. 

Voditelj radionice bio je g. Bojan Markičević, iskusni facilitator i znanstveni komunikator, koji radi kao nastavnik fizike u V. gimnaziji u Zagrebu, a profesionalno se bavi edukacijom i savjetovanjem u polju znanstvene komunikacije te inovativnih metoda poučavanja.

Nastavnici su na radionici prošli kroz niz vježbi i aktivnosti kojima mogu osvježiti svoju nastavu te na zanimljiv i jednostavan način učenicima objasniti sto je znanstveno istraživanje, koje su razlike između opservacije i pretpostavke te zašto je važno griješiti i kako iz grešaka učiti.

SCIENTIX (The community for science education in Europe) je projekt koji promiče i podržava suradnju nastavnika prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta (STEM) diljem Europe.


 
preskoči na navigaciju