preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 9. 2015. 10:03 | RSS

CARNet prenosio prvi WordCamp Croatia iz Rijeke

U Rijeci je 5. i 6. rujna održan prvi WordCamp Croatia, konferencija posvećena korisnicima popularnog CMS-a WordPress. Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet osigurala je prijenos cijelog događanja, a snimka će biti objavljena naknadno na CARNetovom Media on Demand portalu.

Grad Rijeka je ugostio 160 sudionika konferencije s mnogo zanimljivih predavanja koja se održala u subotu 5. rujna, dok  se drugi dan, 6. rujna, okupilo 30-tak sudionika koju su nastavili suradnju na daljnjem razvoju WordPressa (lokalizacija na hrvatski jezik, podrška zajednice itd). Cijelo okupljanje stručnjaka na polju WordPressa započelo je još u petak na Riječkom kampusu gdje su članovi Hrvatske WordPress zajednice održali besplatne radionice za sve zainteresirane (neovisno o prijavi na WordCamp). Potrebno je spomenuti da je CARNet osigurao prijenos cijele konferencije za sve one koji nisu mogli prisustvovati.

Kako su predavanja bila na engleskom jeziku online prijenos su pratili zainteresirani sudionici diljem svijeta koji su bili oduševljeni činjenicom da je ovo prvi WordCamp koji je prenošen uživo u cijelosti. Nakon odličnih komentara sudionika kao i predavača WordCamp će se sigurno organizirati i dogodine, vjerojatno u nekom drugom gradu u Hrvatskoj.

Sve informacije vezane za održani WordCamp moguće je pronaći na WordCamp službenoj stranici i Facebook stranici, a snimka će biti dostupna na CARNetovom Media on Demand portalu.


 
preskoči na navigaciju