preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 9. 2015. 14:48 | RSS

CARNet razvio mToken mobilnu aplikaciju za Windows Phone

Nakon razvoja mToken mobilnih aplikacija za Andriod i iOS, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet razvila je mToken mobilnu aplikaciju i za Windows Phone platformu. CARNet mToken je aplikacija za generiranje jednokratnih lozinki potrebnih za korištenje CARNetovih usluga koje zahtjevaju dvostupanjsku autentikaciju i može se koristiti umjesto fizičkog tokena.

Prednosti mToken mobilne aplikacije su veći stupanj sigurnosti, jednostavnije, intuitivnije i pristupačnije korištenje te korištenje bez naknade.

Posebna pažnja posvećena je sigurnosti aplikacije i zaštiti podataka budući da mToken nigdje ne pohranjuje tajni PIN korisnika, nije ga moguće kopirati na drugi mobitel i aplikacija za generiranje jednokratne lozinke ne koristi vezu na Internet.

Tehnički preduvjeti za koristenje CARNet mToken mobilnih aplikacija su posjedovanje Android 2.2+, iOS 4.3+ i Windows Phone 7.5+ verzija operativnih sustava.

Aplikaciju je za Android uređaje moguće preuzeti na Google Play Storeu, za iOS uređaje na Apple App Storeu te za Windows uređaje na Windows Phone Storeu.

Za samu aktivaciju aplikacije potrebno je kontaktirati CARNetov helpdesk na adresu helpdesk@skole.hr.


 
preskoči na navigaciju