preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 1. 2015. 11:33 | RSS

Školski laboratorij 2015 - natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema

British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom, objavljuje peto po redu natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva.

Školski je laboratorij, po uzoru na popularni i uspješni Laboratorij slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju, namijenjen srednjoškolcima i njihovim nastavnicima. Ideja natjecanja je da učenici određenu temu po svom izboru izlože na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način te svoju prezentaciju u obliku video snimke prijave na natjecanje, a dvanaest najuspješnijih prezentacije po glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole ulaze u završno natjecanje uživo na kojem će se izabrati pobjednik.

Natjecanje se otvara u drugoj polovici siječnja 2015., rok za prijavu prezentacije je 16. veljače 2015., a završno natjecanje Školskog laboratorija održat će se u petak 20. ožujka 2015. godine u Zagrebu.

Cilj ovog natjecanja je potaknuti učenike i nastavnike na kreativan pristup učenju i prezentaciji srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Ujedno se natjecanjem želi popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima, roditeljima i u javnosti te medijski promovirati znanost i rad u školi.

Osnovne informacije o Školskom laboratoriju potražite ovdje, dok se za dodatne informacije i pitanja vezana uz natjecanje obratite na adresu projects@britishcouncil.hr.


 
preskoči na navigaciju