preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 12. 9. 2014. 11:23 | RSS

Započele aktivnosti projekta AMORES u školama

Implementacija pilota projekta Amores u rujnu će započeti u svim uključenim školama, a trajat će tijekom cijele školske godine. Radi se o školama u pet država – Poljskoj, Danskoj, Švedskoj, Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Jedan od prvih koraka su radionice tijekom kojih će nastavnici pobliže upoznati učenike i njihove roditelje s projektom i AMORES metodologijom poučavanja književnosti koja će se koristiti za vrijeme pilota. Uključenost roditelja je važna kako bi bili upoznati s projektnim aktivnostima u koje su uključena njihova djeca, kako bi im dali podršku u čitanju i omogućili sigurno korištenje IKT alata kod kuće.

Cilj AMORES metodologije je potaknuti učenike na intenzivniju interakciju s književnim djelima kroz izradu e-artefakata i diljeljenje s učenicima iz drugih europskih zemalja uporabom interaktivnih IKT alata u nastavi. Tako će, na primjer, učenici iz Hrvatske izraditi video na temu nekog djela hrvatske književnosti, objaviti ga na Internetu kako bi ga vidjeli učenici iz Ujedninjenog Kraljevstva, a nakon toga će putem video konferencije zajednički diskutirati o tom djelu. Tijekom pilot faze nastavnici i učenici primijenit će AMORES metodologiju u nastavi književnosti i potom predložiti izmjene i poboljšanja uzevši u obzir iskustva učenika i nastavnika.

Pilot projekt provest će se u deset razrednih odjela koji ukupno broje dvjestotinjak učenika. Škole uključene u projekt su: Primary School ABIS “School4Child”, Lodz, Poljska;  Skægkærskolen, Silkeborg, Danska;  Karlbergsskolan, Köping, Švedska; Primary School Horvati, Zagreb, Hrvatska i St. Mary’s Catholic Primary School, Staffordshire, Ujedinjeno Kraljevstvo. Činjenica da će nova metodologija biti isprobana u pet različitih sredina čini rezultate projekta reprezentativnima na europskoj razini. Vijesti o tijeku pilot projekta, njegovi rezultati. kao i sama metodologija s uputama za nastavnike kako je primijeniti bit će dostupne na web stranicama projekta.

AMORES poziva sve zainteresirane da se uključe u projekt i podrže ga putem naše stranice na Facebooku. Tako ćete najbrže saznati sve novosti o projektu kao i druge zanimljive informacije o književnosti, pismenosti i čitanju.  
 


 
preskoči na navigaciju