preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 9. 2014. 13:44 | RSS

Dva CARNetova rada u novom zborniku TERENE

U Dublinu je od 19. do 22. svibnja 2014. godine održana međunarodna konferencija koju organizira TERENA - Trans-European Research and Education Networking Association na kojoj je sudjelovalo više od 650 sudionika. Među njima bila su i tri predstavnika CARNeta koji su prezentacijama, radovima i posterima aktivno sudjelovali u njenom radu.

Tijekom kolovoza objavljen je i zbornik radova konferencije među kojima su se našli i radovi u kojima su sudjelovali CARNetovi djelatnici Ivana Golub i Damir Regvart. Velik je to uspjeh jer je od stotine pristiglih radova za objavu odabrano samo 16 najboljih.

Prvi odabrani rad predstavljen je u sekciji “Bandwidth on deathbed?” na temu razvoja softvera u više-domenskoj okolini i taj se rad fokusirao na tri glavne teme – razvoj softvera u akademskim mrežama te što ga čini jedinstvenim, što pokreće uspješan razvoj softvera i koje se lekcije mogu naučiti iz toga.

U drugom je radu riječ o otvorenoj razmjeni u oblacima (Open Cloud Exchange (OCX), predloženoj kako bi se premostio jaz između dvije glavne komponente infrastrukture za pružanje usluga u oblacima – Cloud Service Provider (CSP) infrastrukture i Cloud Service Delivery infrastrukture.
 


 
preskoči na navigaciju