preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 9. 2013. 09:42 | RSS

Susret predstavnika hrvatskih CERT-ova s ENISA stručnjacima

Izaslanstvo s predstavnicima hrvatskog nacionalnog i vladinog CERT-a (Computer Emergency Response Team) sastalo se ovaj tjedan s predstavnicima ENISA-e (European Network and Information Security Agency) u Ateni u Grčkoj.

Cilj sastanka bio je razmotriti trenutnu situaciju oko računalno-komunikacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Stoga je sastanak obuhvatio nekoliko tema vrlo bitnih za rad nacionalnih CERT-ova: suradnju s agencijama zaduženim za provedbu zakona, sudjelovanje u pan-europskim vježbama o računalnoj sigurnosti koje provodi ENISA, te o mehanizmima izvješćivanja o većim sigurnosnim incidentima (Članak 13a). Najveći fokus tijekom sastanka bio je upravo na  interesu i mogućnostima za trening CERT-ova vezano uz prijavu incidenata.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo vidjeti da se poduzimaju konkretni koraci kako bi se uspostavila bliska suradnja s CERT-ovima iz Republike Hrvatske kao nove EU članice, u cilju podizanja sigurnosti u Europi te kako bi se mreža računalnih centara koji brinu o sigurnosti još vise učvrstila i proširila” naglasila je nakon sastanka gospođa Andrea Dufkova, stručnjakinja iz ENISA-e.

Na sastanku je u ime Nacionalnog CERT-a u CARNetu sudjelovao g. Darko Perhoč, voditelj Nacionalnog CERT-a.


 
preskoči na navigaciju