preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 5. 2013. 13:01 | RSS

Konferencija FiberWeek 2013.

U Supetru na otoku Braču od 23. do 25. travnja 2013. godine održala se deseta jubilarna Fiberweek konferencija. Riječ je o vodećoj konferenciji o optičkim tehnologijama na području jugoistočne Europe na kojoj su sudjelovali predstavnici telekomunikacijskih operatera te predstavnici tvrtki koje se bave izgradnjom i održavanjem optičkih mreža.

Tema ovogodišnje konferencije bila je „Infrastrukturni razvojni projekti u širokopojasnim pristupnim mrežama: reguliranje, financiranje i upravljanje“, s naglaskom na optičkim mrežama kao dijelu gradske infrastrukture financirane iz EU fondova.

Prvi dan konferencije bio je posvećen telekomunikacijama, drugi sustavima za nadzor i mjerenja zasnovana na optičkim vlaknima, dok se trećeg dana govorilo o financiranju istraživanja i razvojnim projektima.

Od predavanja vrijedi izdvojiti prezentaciju projekta izgradnje svjetlovodne distribucijske mreže Grada Zagreba“ (Ivan Ivanković, projektni koordinator i mrežni dizajner, Digitalni Grad Zagreb), zatim „Komunikacijski operater kao paradigma u telekomunikaciji – praktična iskustva i aktualni pristup u realizaciji otvorenih mreža u Europi“ (Menno Wiersma, CEO, Open Net International (CU4 Group) The Netherlands) te predavanje pod nazivom „Financiranje i gradnja otvorenih širokopojasnih mreža u Sloveniji: Aspekt privatnog partnera“ (Edo Škufca, CEO, GVO d.o.o. Ljubljana).

Više informacija o konferenciji potražite na stranici http://www.fiberweek.info/index.php.


 
preskoči na navigaciju