preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 3. 2013. 14:28 | RSS

Raste popularnost CARNetovog Moodle/Loomen sustava

Protekle godine se intezivno radilo na unaprjeđenju sustava i pružanju podrške korisnicima, te njihovoj edukaciji. Godinu je obilježilo pokretanje novog sustava Loomen temeljenog na novoj inačici sustava Moodle 2.3 koji se znatno razlikuje od prethodnog i donosi nove funkcionalnosti.

Tijekom 2012. godine došlo je do daljnjeg porasta broj korisnika sustava te on sada iznosi više od 46.000. U prosjeku je povećanje linearno i iznosi oko 1.500 novih korisnika mjesečno. Veći dio korisnika dolazi iz sustava škola, dok drugi dio pripada korisnicima iz akademske zajednice. Tijekom godine otvoreno je više od 600 novih tečajeva, a ukupan broj tečajeva na kraju godine bio je 2110.

Korisnici iskazuju veliki interes za pohađanje online tečaja "Izrada online tečaja pomoću Moodle-a" pod vodstvom mentora. U studenom 2012. godine objavljen je novi tečaj "Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2", prilagođen edukaciji korisnika za verziju Moodle-a 2.3.

Zbog velike zainteresiranosti tečaj se počeo češće održavati, a javljaju se i organizirane grupe polaznika iz nekih ustanova/škola koje žele implemetirati i potaknuti nastavnike na korištenje Moodle-a. Kako bi tečaj "Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2“ bio dostupan i korisnicima koji nisu u mogućnosti pohađati tečaj uz podršku mentora, tečaj je objavljen i dostupan u verziji za samostalno učenje na naslovnici sustava Loomen.

Nastavlja se i održavanje "E-tečaja za e-mentore“, online tečaja uz podršku mentora koji je prepoznat kao kvalitetna dodatna edukacija nastavnika za održavanje online nastave.

Više informacija o usluzi dostupno je na: http://www.carnet.hr/moodle_loomen i https://loomen.carnet.hr


 
preskoči na navigaciju