preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 31. 10. 2012. 12:22 | RSS

Proglašeni pobjednici natjecanja Webfestival 2012

Natjecanje Webfestival 2012 je završeno i donesena je odluka o pobjednicima natjecanja. Tema natjecanja bila je multimedijsko učenje kroz izradu multimedijskih obrazovnih sadržaja od videa i animacija do screencastova i podcastova.

U konkurenciji 40 prijavljenih multimedijskih obrazovnih sadržaja u dvije dobne kategorije: Mladi kreativci (do 18 godina) i Majstori (stariji od 18 godina), Ocjenjivački sud odlučio je o šest pobjednika raspodijeljenih u dvije kategorije.

U kategoriji Mladih kreativaca prema odluci (http://webfestival.carnet.hr/2012/obrazlozenje_odluke) stručnog Ocjenjivačkog suda pobjednici su:

  1. mjesto: Zabavna fizika, autori: učenici Tin Trupeljak, Zvonimir Ercegovac, Sven Ljubičić i Dario Sindičić uz mentorstvo nastavnica Darke Sudarević i Anđele Gojević.
  2. mjesto: Trnoružica, autori: učenici Matea Grubišić-Čabo, Anđela Klisović, Nina Lucić, Petra Pletikosa, Petra Ramljak, Martina Vrčić i Melita Vrčić uz mentorstvo voditeljice filmske grupe Ivane Rupić.
  3. mjesto: Hrvatska (Croatia), autori: učenici Petra Bulaja, Lucia Erak, Tijana Ivanišević, Ana Ivanišević, Katarina Marjančić, Sara Mullis, Lucija Relja, Matea Škugor i Tina Zoričić pod mentorstvom voditeljice filmske grupe Ivane Rupić.

U kategoriji Majstora prema odluci stručnog Ocjenjivačkog suda pobjednici su:

  1. mjesto: Putovanje Transsibirskom željeznicom, autorica: Vesna Janko
  2. mjesto: Dani u tjednu, autorica: Dubravka Petković
  3. mjesto: Uspoređivanje decimalnih brojeva, autorica: Antonija Horvatek.

Publika je također imala priliku odlučiti o pobjedniku glasanjem putem društvenih mreža Facebook i Google+. S čak 454 glasa najboljim multimedijskim obrazovnih sadržajem prema glasovima publike proglašene su Audio pripreme iz Politike i gospodarstva, autora Bojana Pavića.

Proglašenje svih pobjednika i svečana dodjela nagrada natjecanja Webfestival 2012 održat će se 12. studenoga u okviru CARNetove korisničke konferencije – CUC (http://cuc.carnet.hr) na Kampusu Trsat u Rijeci. Na svečanosti dodjele nagrada svojom prezentacijom o video instrukcijama iz fizike i matematike gostovat će Toni Milun sa zagrebačkog odsjeka Sveučilišnog studijskog centra za stručne studije - Sveučilište u Splitu, a temu obrnute učionice predstavit će Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju u CARNetu.

Tijekom trajanja ovogodišnjeg Webfestivala održane su i popratne edukativne aktivnosti s ciljem edukacije korisnika o načinima izrade i primjene multimedijskih obrazovnih sadržaja u nastavi. U lipnju je održan webinar (http://webfestival.carnet.hr/2012/webinari) pod nazivom "Primjena multimedijskih sadržaja u nastavi", autora Darka Rakića, a u rujnu multimedijska radionica (http://webfestival.carnet.hr/2012/radionica) koja je zbog velikog interesa održana dva puta.

Više o natjecanju Webfestival 2012, dodjeli nagrada te aktivnostima natjecanja pročitajte na http://webfestival.carnet.hr/2012.


 
preskoči na navigaciju