preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 5. 2012. 08:47 | RSS

Okrugli stol o korištenju društvenih medija u obrazovanju

S ciljem da podigne svijest o potrebi sustavnog promišljanja i reguliranja korištenja društvenih medija u obrazovnom kontekstu, CARNet će 31. svibnja 2012. organizirati okrugli stol pod naslovom „Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju“.

Kroz raspravu će se nastojati potaknuti razvoj preporuka za korištenje društvenih medija u nastavi na način koji će biti inovativan i poticajan za učenike, ali će ih i zaštititi od mogućih štetnih posljedica korištenja takvih medija. 

Iako su društveni mediji sveuprisutni u svim aspektima funkcioniranja modernog društva, hrvatske obrazovne ustanove još uvijek najčešće nemaju službeni institucionalni stav o njihovom korištenju u nastavi.

Unatoč tome, društveni se mediji koriste u obrazovnom konktestu na ustanovama od osnovnog do visokoškolskog obrazovanja, a nastavnici koji se odluče na takve metode i alate, njihovo korištenje reguliraju uglavnom od slučaja do slučaja.

U raspravu na spomenutom okruglomstolu bit će uključeni važni dionici ovog procesa – od Ministartsva znanosti, obrazovanja i sporta, preko nadležnih institucija, obrazovnih ustanova svih razina i tvrtki koje se društvenim medijima bave u poslovnom okruženju, do roditelja, učenika i nastavnika.

Okrugli stol održat će se u CARNetovim prostorijama u Sveučilišnom računskom centru, J. Marohnića 5 u Zagrebu. Susret će biti moguće pratiti i putem internetskog prijenosa te na Twitteru pod oznakom #DMpanel. Više o okruglom stolu pratite na CARNetovim web stranicama – www.carnet.hr.  


 
preskoči na navigaciju