preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 1. 2012. 10:29 | RSS

E-learning akademija organizira webinar o korištenju virtualnih svjetova u obrazovanju

U organizaciji tima E-learning akademije u srijedu, 18. siječnja 2012. održat će se webinar pod naslovom "Virtual worlds in education - what is the point?", autora Marka Childsa. Webinar će se baviti virtualnim svjetovima poput Second Lifea i njihovom iskoristivosti u učenju i poučavanju.
 

Tijekom webinara bit će prikazane obrazovne situacije u kojima je moguće koristiti virtualne svjetove te za koje su nastavne aktivnosti takva okruženja najprikladnija. Osim toga bit će riječi i o podršci potrebnoj za implementaciju takve vrste nastavnih aktivnosti, ali i mogućim barijerama za uspješno korištenje virtualnih svjetova u nastavi i obrazovanju.

Autor webinara je Mark Childs, profesor na britanskom Sveučilištu Coventry, koji se u svojim istraživanjima bavi primjenom društvenog softvera i virtualnih svjetova u obrazovnom kontekstu. Više o predavaču možete saznati na stranici http://coventry.academia.edu/MarkChilds.

Webinar će se održati 18. 1. u 11 sati na adresi https://acp.carnet.hr/ela putem alata Adobe Connect - sustava za videokonferencijski prijenos i kolaboraciju.  Jezik webinara bit će engleski, a nakon predavanja polaznici će imati prilike predavaču postavljati i pitanja. 

Webinar organizira tim CARNetove E-learning akademije, jednogodišnjeg online obrazovnog programa za korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi, na koji će se ove godine upisati 10. jubilarna generacija polaznika. Ovaj će webinar biti dio nastavnih aktivnosti trenutnih polaznika akademije, ali i uvod u niz događanja koja će tim E-learning akademije organizirati u jubilarnoj godini.

Više o ELA-i saznajte na adresi www.carnet.hr/ela


 
preskoči na navigaciju