preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 1. 2012. 11:02 | RSS

Školski laboratorij se nastavlja i u 2012. godini

British Council u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet, objavljuje natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva.

Nakon popularnog i uspješnog Laboratorija slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju, Školski laboratorij se obraća srednjoškolcima i njihovim nastavnicima. Ideja natjecanja je da učenici određenu temu po svom izboru izlože na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način, svoju prezentaciju u obliku video snimke prijave na natjecanje, a dvanaest najuspješnijih natjecatelja po glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole ulaze u završno natjecanje uživo na kojem će se izabrati pobjednik.

Rok za prijavu prezentacije je 12. veljače 2012., a završno natjecanje Školskog laboratorija održat će se 16. ožujka 2012. u Zagrebu.

Cilj natjecanja je poticanje učenika i nastavnika na kreativan pristup učenju i prezentaciju srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Ovim se natjecanjem ujedno želi popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima, roditeljima te u javnosti uopće.

Detaljna pravila natjecanja, način na koji će se ocjenjivati prezentacije i vremenski raspored natjecanja možete saznati na stranicama natjecanja http://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij.


 
preskoči na navigaciju