preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 12. 2011. 10:59 | RSS

HAKOM raspisao javni poziv za dostavu prijedloga/ideja softverskih aplikacija i usluga

Dana 30. studenog 2011. godine Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) raspisala je javni poziv za dostavu prijedloga/ideja softverskih aplikacija i usluga. Riječ je o pozivu za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.

Cilj javnog poziva je prikupljanje ideja za softverske aplikacije i usluge koje potpomažu razvoj gospodarstva i kvalitetu života na spomenutim područjima tj. potpomažu razvoj poljoprivrede, turizma, zdravstva, školstva itd.

Ukupan broj korisnika Interneta u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj pokazuje tendenciju ubrzanog rasta. Međutim, kad je u pitanju korištenje Interneta i širokopojasnog pristupa Internetu, Hrvatska još uvijek nema željenu konkurentnost u usporedbi sa zemljama EU. Jedan od razloga tome je neravnomjerna rasprostranjenost zastupljenosti širokopojasnih priključaka po županijama, ali i unutar županija. To se posebno odnosi na područja od posebne državne skrbi, brdsko-planinska područja i otoke.

Upravo stoga HAKOM upućuje javni poziv za dostavu prijedloga i ideja za softverske aplikacije i usluge koje povećavaju kvalitetu života i podupiru rast gospodarstva tih krajeva. Cilj je dati priliku svima koji imaju korisnu ideju ili prijedlog da je iznesu. HAKOM će zatim u suradnji s ciljanim korisnicima, među koje se ubraja i CARNet, napraviti izbor i financirati realizaciju najvrednijih ideja za ta područja.

Očekuje se da će se na taj način prikupiti vrijedne ideje koje će onda putem suradnje s operaterima na tržištu elektroničkih komunikacija i potencijalne pružatelje usluga od javnog interesa realizirati i ponuditi stanovništvu tih krajeva kao usluge.

Više informacija potražite ovdje.


 
preskoči na navigaciju