preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 12. 2011. 10:56 | RSS

Proglašeni pobjednici i dobitnici MEDEA nagrade u 2011. godini

U Brussellesu su 24. studenoga, tijekom svečane ceremonije proglašeni pobjednici natjecanja MEDEA Awards 2011. Proglašeni pobjednici i dobitnici natjecali su se u kategoriji Special Award for European Collaboration in the creation of Educational Media 2011.

U konkurenciji od 30 država i nekoliko stotina prijavljenih, ove je godine MEDEA nagrada za izuzetna postignuća u medijskom obrazovanju dodijeljena eTwinning projektu The European Chain Reaction i njegovom voditelju Daveu Schrauwenu iz osnovne škole Qworzó u Belgiji.

U nagrađenom projektu, od 13 partnera sudjelovali su i hrvatski predstavnici. Riječ je o učenicima Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra te njihovoj nastavnici Kseniji Vidmar-Ninčević.

Cilj MEDEA nagrade je poticanje inovacija i dobre prakse u korištenju medija (audio, video, grafika i animacija) u obrazovanju. U posljednjih nekoliko godina javlja se izuzetan interes za stvaranje i korištenje digitalnih video i audio sadržaja u obrazovanju. Taj je trend potaknut sve većim utjecajem web stranica temeljenih na multimediji te sve većim brojem lako dostupnih internetskih i aplikacija za mobilne uređaje. Pedagoška vizija je jasna: tada kada video i audio sadržaji postanu svakodnevica u obrazovanju i online učenju, stvorit ćemo okružje koje reflektira medijima ispunjen svijet u kojem žive današnji učenici.

MEDEA nagrade podupire i sponzorira europska komisija kroz program za cjeloživotnog učenje (Lifelong Learning Programme (LLP), a više informacija o programu može se naći na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU, a ovo izvanredno postignuće jednog hrvatskog predstavnika poticaj je ostalim školama da se aktivnije uključe u LLP program.


 
preskoči na navigaciju