preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 7. 2011. 11:12 | RSS

Jubilarno savjetovanje "Računalo u školi"

Hrvatsko društvo za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO) od 25. do 27. rujna 2011. u Šibeniku organizira jubilarno (15.) savjetovanje Računalo u školi  XV.

Tema ovogodišnjeg skupa je Digitalne inicijative u europskom obrazovnom prostoru.

Kao i svake godine, na jedinom skupu u zemlji koji okuplja nastavnike iz ovog područja, biti će riječi o razvoju informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u svijetu, predstavit će se euroopski projekti razvoja obrazovanja i znanosti u području informacijskih tehnologija, organizirat će se niz radionica o pojedinim aspektima primjene IKT-a u obrazovanju, a posebna će pozornost biti posvećena radovima nastavnika iz ovog područja te razmjeni iskustava i primjerima iz prakse.

U okviru plenarnog dijela Savjetovanja predviđen je prikaz najnovijih inicijativa u EU iz ovog područja (L. Budin, N. Prelog); izlaganje M. Dželalije o Nacionalnom kvalifikacijskom okviru te predavanje P. Lučina, (voditelja pregovaračkog tima u području znanosti i obrazovanja) o utjecaju pristupanja RH u EU na procese u obrazovanju.

Upoznavanje sa metodologijom izrade projekata i odobravanjem sredstava iz europskih pristupnih fondova, vrlo je važna tema pa se predlaže izlaganje o europskim fondovima u plenarnom dijelu, a zatim i održavanje radionice, u trajanju od 4+4 sata, kako bi se sudionicima na konkretan način približila ta tematika i olakšao način prijavljivanja takvih projekata.

Zbog iznimnog interesa sa prošlog Savjetovanja, ponovo će održati radionica programskog jezika Python i to početne i napredne razine. Isto tako se predviđa i radionica o Zaštiti autorskih prava.

Kao i svake godine, na kraju savjetovanja će biti održana godišnja skupština HDPIO.

S obzirom da će svi sudionici dobiti DVD s izlaganjima/radovima najljepše Vas molimo da nam što ranije prijavite svoja izlaganja (naslov i sažetak od 15-20 redaka) kako bi Organizacijski odbor mogao odlučiti o prihvaćanju radova i odrediti program.

Prijave radova primaju se najkasnije do 25 srpnja 2011. poslati elektroničkom poštom na adrese: 
nenad@edemokracija.hr i hdpio@hdpio.hr.
 
Savjetovanje kao i svake godine u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira HDPIO, a krajnji rok prijave za sudionike bez izlaganja je 1. rujna 2011.

 

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja.


 
preskoči na navigaciju