preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 7. 2011. 11:08 | RSS

Objavljen natječaj za eTwinning ambasadore

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u svrhu provođenja promotivnih aktivnosti za aktivnost eTwinning u okviru potprograma Comenius, Programa za cjeloživotno učenje, raspisuje natječaj za eTwinning ambasadore.

S ciljem promoviranja aktivnosti eTwinning i potprograma Comenius, edukacije korisnika i potencijalnih korisnika, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (dalje u tekstu: Agencija) angažirat će eTwinning ambasadore na području Republike Hrvatske.

Profil eTwinning ambasadora

Prijaviti se mogu nastavnici, odgajatelji, nastavno i nenastavno osoblje koje zadovoljava sljedeće kriterije:

 •     prijavitelj/ica je član je portala eTwinning ;
 •     prijavitelj/ica je proveo/la je najmanje jedan eTwinning projekt s učenicima;
 •     prijavitelj/ica aktivno radi na promociji i diseminaciji informacija o aktivnosti eTwinning;
 •     napredno poznavanje IKT alata primjenjivih u nastavi;
 •     izvrsno poznavanje engleskog jezika;
 •     visoko razvijene prezentacijske, organizacijske i komunikacijske vještine;
 •     odgovarajuća stručnost na području obrazovanja i rada s učenicima.


Dodatno će se vrednovati:

 •     prijašnje sudjelovanje u aktivnostima Programa za cjeloživotno učenje;
 •     iskustvo u ostvarivanju kontakata s tijelima lokalne i regionalne vlasti s ulogom u obrazovanju;
 •     značajnije iskustvo u provođenju eTwinning projekata u razredu.


Uloga i zadaci eTwinning ambasadora

Glavna uloga eTwinning ambasadora je sudjelovanje u promociji aktivnosti eTwinning na području Republike Hrvatske s ciljem:

 •     povećanja broja korisnika na portalu;
 •     povećanje broja projekata nastavnika iz Republike Hrvatske;
 •     povećanje kvalitete postojećih projekata.

Zadaci eTwinning ambasadora uključuju samostalnu organizaciju i provedbu promotivnih i edukativnih događaja i sudjelovanje u promotivnim i edukativnim događajima na koje ambasadore upućuje Agencija.

Obaveza svakog eTwinning ambasadora bit će organizacija najmanje jednog informativnog dana s najmanje 40 prisutnih sudionika. Nadalje, svaki eTwinning ambasador organizirat će i najmanje tri radionice koje će po potrebi biti prilagođene jednom od gore navedenih ciljeva. U svakoj radionici sudjelovat će minimalno 10 sudionika. Sudionicima na radionicama treba biti omogućeno korištenje računala, te pristup internetu i portalu eTwinning.

eTwinning informativnim danima prisustvovat će primjeri dobre prakse u provedbi eTwinning projekata i Comenius aktivnosti mobilnosti i partnerstava.

Od eTwinning ambasadora očekuje se da radionice organiziraju uzimajući u obzir gore navedene ciljeve koji će se određivati po uputama Agencije za mobilnost i programe EU i ciljeve potprograma Comenius i Programa za cjeloživotno učenje u suradnji s Agencijom.

Naknada i ugovaranje

eTwinning ambasadori će za svoj rad primiti naknadu. Naknada će biti dogovorena između Agencije i izabranih eTwinning ambasadora u skladu s brojem dogovorenih aktivnosti, a u maksimalnom iznosu od 4.000,00 kuna. Angažman eTwinning ambasadora kao i same isplate vršit će se na osnovu potpisanog ugovora s Agencijom. Agencija će redovito provjeravati kvalitetu rada eTwinning ambasadora. Svi ostali detalji suradnje bit će definirani ugovorom.

Kako se prijaviti?

Poziv na natječaj za eTwinning ambasadore biti će otvoren do 13. srpnja 2011. godine (natječaj je objavljen na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije www.mobilnost.hr ). Za prijavu na natječaj potrebno je popuniti prijavni obrazac na engleskom jeziku (dostupan na stranici Agencije) te uz njega priložiti:

 •     Motivacijsko pismo
 •     Životopis osobe u Europass formatu.

Rok za podnošenje prijava je 13. srpnja 2011. godine. Prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz natječaja molimo dostaviti na sljedeće adrese:

    Agencija za mobilnost i programe EU
    Gajeva 22
    10 000 Zagreb
    Za Poziv na natječaj za eTwinning ambasadore.

te na adresu elektroničke pošte: eTwinning@mobilnost.hr. (Kao predmet poruke molimo obavezno naznačite: Poziv na natječaj za eTwinning ambasadore). Prilikom slanja elektronske prijave nije potreban originalan potpis.

Prijave koje stignu samo elektronskim putem neće se razmatrati.

Način odabira kandidata

Agencija će razmotriti pristigle prijave te izabrati eTwinning ambasadore na temelju njihovog znanja i iskustva (s naglaskom na poznavanju aktivnosti eTwinning i potprograma Comenius).

 

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.


 
preskoči na navigaciju