preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 22. 2. 2011. 14:35 | RSS

Novo natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice

I ove će se godine za učenike osnovnih škola održati natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice. Natjecanje na kojem učenici mogu pokazati svoje znanje o sudjelovanju u prometu te pritom osvojiti vrijedne nagrade, provodit će se od 1. ožujka (od 12:00 sati) do 6. svibnja 2011. (do 12:00 sati) unutar Prometne Učilice na adresi  http://ucilica.skole.hr/prometna, internetske aplikacije za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Na natjecanju će se, kao i svaki puta do sada, vrednovati rezultati ispita, kao i sveukupna aktivnost u Prometnoj Učilici, i to prema broju pregledanih poučnih sadržaja, rezultatima zadataka za vježbanje te rezultatima na svih sedam ispita iz prometnih propisa. Ispite iz prometnih propisa zakazuje Ministarstvo unutarnjih poslova za cijelu državu, i to ispit tipa 'Pojedinačno vrijeme', u kojima učenici ne mogu preskakati zadatke, već ih moraju rješavati onim redom kojim se pojavljuju na ekranu.

Nagrade


Učenici 1.-4. razreda:
1. mjesto: bicikl CHICAGO+ kaciga
2. – 10. mjesto: bicikl STORM + kaciga

Učenici 5.-8. razreda:
1. mjesto: bicikl CHICAGO+ kaciga
2. – 10. mjesto: bicikl STORM + kaciga

Tijekom natjecanja učenici će moći pratiti svoj napredak i broj bodova u natjecanju. Na kraju natjecanja organizator sastavlja rang listu s pobjednicima.

U slučaju jednakog broja bodova učenika, dobitnici nagrada odredit će se ždrijebom pred tročlanom komisijom koju će činiti predstavnik MUP-a, CARNeta i Markot.tel-a.

I ove godine natjecanje u poznavanju prometnih propisa organizira i provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, CARNetom i Markot.tel-om (autorom Prometne Učilice).

Ne zaboravite: Za natjecanje se ne morate posebno prijaviti, već je dovoljno koristiti Prometnu Učilicu. Za pristup sadržaju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika na školi.

Podrška sudionicima natjecanja omogućena je putem adrese prometna@markottel.hr


 
preskoči na navigaciju