preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 2. 2011. 15:43 | RSS

Projekt za mlade - 10:10 TEEN

Projekt pod nazivom 10:10 TEEN povezan je s pokretom koji uključuje pojedince, škole, tvrtke i organizacije koji smanjuju svoje emisije ugljika za 10% godišnje. U sklopu ovog pokreta, pokrenut je spomenuti projekt  koji je usmjeren na mlade osobe od 13 do 19 godina, a cilj mu je povezati vršnjake u naporima za smanjenje emisija ugljika.

Projekt je počeo krajem siječnja ove godine i trebao bi biti proveden do sredine prosinca (uz šestotjedni prekid tijekom ljeta). Tijekom trajanja projekta bit će ostvarena bliska suradnja sa školama, općinama i drugim sudionicima projekta. U srijedu, 9. veljače 2011. objavljeni su prvi zadaci, a svi zainteresirani učenici za ovaj prvi zadatak mogu se uključiti do 18. veljače 2011. godine.

Svake druge srijede bit će zadana barem tri nova zadatka, a sudionici će imati 10 dana da ih izvrše. Sudionici mogu odabrati jedan ili više zadataka – što ih više predaju, veće su šanse za osvajanje jedne od nagrada. 

Zadaci će biti sljedeće vrste:

  •     kreativan zadatak – u kojem se izrađuje kreativno, kao što je vizualni esej, plakat ili nešto slično
  •     zadatak računanja, te
  •     zadatak postavljanja.

Svi zadaci vezani su uz klimatske promjene odnosno smanjenje emisije ugljika.

Projekt će nadgledati stručnjaci za klimatske promjene, a uključivat će i "razmjenu vršnjaka" – mladi sudionici koji se pokažu najboljima u smanjenju emisije ugljika imat će priliku posjetiti druge zemlje i gradove te se tako upoznati s drugim načinima smanjenja otisaka ugljika.

Detaljnije informacije o projektu i uključenju u projekt možete pročitati na stranicama Portala za škole.


 
preskoči na navigaciju