preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 1. 2011. 14:35 | RSS

Raspored sati online

Raspored sati je dinamička web aplikacija, namijenjena osnovnoškolcima i srednjoškolcima radi lakšeg zajedničkog učenja i snalaženja u školi i školskim obvezama. Aplikacija prvenstveno sadrži raspored sati, nadopunjen s najavljenim školskim događanjima, a sve to unose sami učenici za svoje razrede.

Uz svaki školski sat u aplikaciji učenici mogu dodati događanje - to može biti ispit znanja, domaća zadaća, školska zadaća, kontrolna, ili nešto drugo. Uz njega se veže datum, ime predmeta te obrazloženje.

Važan dio rasporeda je i skriptarnica, koja sadrži dokumente koje su korisnici rasporeda priložili uz neko događanje. Skriptarnica trenutno sadrži oko 1000 dokumenata, a u njoj se mogu naći bilješke sa predavanja, zadaci za vježbu i razni ostali materijali.

Prvi učenik svakog razreda koji dođe na stranicu može dati zahtjev da mu se unutar aplikacije otvori razred klikom na gumb “postani korisnik”. Budući da Raspored sati podržava AAI@Edu.hr sustav, prijava je jednostavna i brza. Nakon što korisnik prođe prijavu, on postaje razredni administrator te može dodati ostale učenike iz razreda pomoću njihove elektroničke pošte.

Cilj rasporeda je učenicima unutar pojedinog razreda pružiti alat pomoću kojega mogu postići jednostavnu kolaboraciju i pobuditi osjećaj međusobne motivacije. Rasporedu sati mogu pristupati isključivo učenici.

Rasporedu sati možete pristupiti na http://raspored.skole.hr ili putem Edu.hr portala, gdje možete i vidjeti kratku video prezentaciju aplikacije.


 
preskoči na navigaciju