preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 6. 2010. 09:47 | RSS

Nove knjige u CARNetovoj e-knjižnici

U CARNetovoj e-knjižnici objavljene su dvije nove knjige. Riječ je o knjigama pod nazivom "Windows 7" i "ECDL - Osnovni program - 7 modula - Syllabus 5.0 s primjerima testova".  Knjiga "Windows 7" prilagođena je korisniku koji računalo koristi za rad bilo kod kuće ili u uredu te kao kućni centar za zabavu, informiranje i edukaciju.

Tekst knjige "Windows 7" lišen je suvišnog tehničkog detaljiziranja (osim nužnog za razumijevanje opisanih stvari) i beskonačnog opisivanja, a autori su se „ograničili“ na svakodnevno korištenje računala i situacije u kojima se korisnik može pronaći. U knjizi je opisana hrvatska inačica, a kako se ne bi stvarala dodatna pomutnja, korištena je terminologija iz samog operacijskog sustava. Prilikom prvog spominjanja naredbi uz hrvatski naziv, kurzivom u zagradi pisani su i engleski nazivi naredbi. Knjiga "Windows 7" sadrži 344 stranice u boji s više od 500 slika i ilustracija.

Knjiga "ECDL - Syllabus 5.0" daje uvid u osnovne pojmove informacijske tehnologije te u svakodnevno korištenje računala i upravljanje datotekama. Uz obradu teksta i proračunske tablice, ova knjiga jednostavnom terminologijom objašnjava i rad s bazama podataka i izradom prezentacija, dok je posljednje poglavlje posvećeno pristupu informacijama i suvremenoj komunikaciji.

Ove su knjige, kao i ostali časopisi i knjige, dostupne uz korištenje elektroničkog identiteta i moguće ih je preuzeti na adresi http://e-knjiznica.carnet.hr/e-knjige/wlan.


 
preskoči na navigaciju