preskoči na sadržaj
.
Preporučujemo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 7. 2010. 09:17 | RSS

eLektire - besplatne lektire na Internetu

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, a u realizaciji "Bulaja naklade" i CARNeta, na adresi http://lektire.skole.hr su dostupna cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire. Pristup sadržajima je besplatan, a dostupni su učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@EduHr

U doba široke ekspanzije Interneta i brzih veza, objavljeni sadržaj na Portalu za škole, u obliku posebnog weba s adresom http://lektire.skole.hr, poslužit će prije svega učenicima i njihovim nastavnicima, te školama i knjižnicama. Dostupne knjige korisne su i za razne istraživačke potrebe akademskoj zajednici. Sva djela mogu se za privatnu uporabu ispisati i čitati i na papiru. Na portalu je trenutno dostupno oko 200 knjiga.

Cilj projekta eLektire je da u dogledno vrijeme na webu budu dostupne sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire, kako obavezne i tako neobavezne, te ostala djela hrvatskih i stranih pisaca - sve pripremljeno prema uobičajenim standardima za objavljivanje lektirnih izdanja, te popraćeno odgovarajućim dodatnim sadržajima poput bilješki o piscu i djelu, napomenama i objašnjenjima, rječnicima manje poznatih riječi, raznim zanimljivostima, ali i slikovnim materijalima, zvučnim zapisima, te videom i drugim multimedijskim sadržajima.

Dodatne informacije moguće je saznati na http://lektire.skole.hr.


 
preskoči na navigaciju