preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 10. 2009. 00:00 | RSS

Objavljen program 11. CARNetove korisničke konferencije CUC 2009

Cjeloviti program 11. CARNetove korisničke konferencije koja će se od 16. do 19. studenog ove godine održati u 11 hrvatskih gradova objavljen je na službenim stranicama konferencije.

Pod nazivom "Internet rEvolucija" program nudi četiri plenarna izlaganja , tri okrugla stola te četrdeset i šest  radova podijeljenih u četiri tematske cjeline:

  • Internet jučer, danas, sutra
  • Internet i obrazovanje
  • Informatizacija društva
  • Privatnost i sigurnost.

Ovogodišnju konferenciju svečano će otvoriti Dalibor Vrsalović, redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a konferenciji će doprinijeti i uvaženi ICT stručnjaci iz svijeta - Robin Christopherson iz Ujedinjenog Kraljevstva, voditelj usluge osiguravanja pristupačnosti u Ability.Net-u te Han Fraeters iz Sjedinjenih Američkih Država, stručnjak za iskustvo u razmjeni znanja iz Instituta Svjetske banke.

Sudionici okruglih stolova upoznat će sudionike konferencije s problemima osoba s invaliditetom, sigurnošću osobnih podatka na webu te budućnosti broadband razvoja Republike Hrvatske.

Popratno događanje i ovogodišnjeg CUC-a je Webfestival, natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu. Tema ovogodišnjeg jubilarnog 10. po redu Webfestivala je web dostupnost (eng. accessibility), odnosno prilagođavanje web sadržaja korisnicima s posebnim potrebama.

CUC 2009 prati i CMS natjecanje naziva „Skockajte web“. Natjecanje je namijenjeno svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, koje izrađuju i uređuju svoj školski web u CARNetovom CMS sustavu.

Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na službenim stranicama konferencije http://cuc.carnet.hr/ ili putem maila cuc@carnet.hr.
 


 
preskoči na navigaciju