preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 3. 2009. 00:00 | RSS

Natječaj za međunarodno priznanje COMENIUS EduMedia

Društvo za pedagogiju i informiranje iz Berlina (GPI, Gesellschaft für Pädagogik und Information) ovih je dana raspisalo natječaj za 14. dodjelu međunarodnih priznanja COMENIUS EduMedia.

Priznanja se dodjeljuju obrazovnim proizvodima/medijima (CD-ROM, DVD, e-learning), koji se baziraju na upotrebi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) i kojima je svrha obrazovanje. Riječ je o jednim od najznačajnijih europskih priznanja za kvalitetu obrazovanja pomoću IKT i važna su referenca za dobivanje europskih fondova. U Jugoistočnoj Europi se po drugi puta raspisuje ovaj natječaj, a prijavljeni iz te regije ostvaruju određene pogodnosti.

Priznanja se dodjeljuju izdavačima i pedagoškim institucijama, koje se bave objavom, proizvodnjom i širenjem IKT proizvoda/medija za obrazovanje na daljinu. Priznanja su časne nagrade i nisu financijski poduprte. Dobitnici mogu upotrijebiti logotipe priznanja COMENIUS EduMedia na nagrađenom proizvodu.

Pozvani su na gala dodjelu priznanja 19. lipnja 2009 u Berlinu i bit će predstavljeni na internetskim stranicama http://www.gpi-online.de i u časopisu L.A. Multimedia (http://www.lamultimedia.de).

Ukoliko želite sudjelovati, potrebno je poslati priloženu prijavnicu s opisom (na njemačkom ili engleskom jeziku) i reprezentativnom slikom proizvoda do 10. travnja 2009. godine na e-mail adresu: marko.ivanisin@uni-mb.si, faks +386 2 220 7272 (s napomenom za „Ivanišin“) ili poštom na adresu:

Marko Ivanišin,
UM FERI 
Smetanova 17
SI-2000 Maribor
Slovenija

Rok prijave je 10. travnja 2009. Za proizvode iz država, koje nisu članice EU, službena kotizacija je 150 €, ali će se svaka prijava iz Jugoistočne Europe razmotriti individualno, tako da se u vezi plaćanja kotizacije obratite na gornji broj odnosno e-mail. Vaši podaci će se upotrijebiti za arhivu i u primjeru osvojenog priznanja za publikaciju u navedenim medijima.

Više informacija možete naći u priloženom letku ili na http://www.gpi-online.de.

Priloženi dokumenti:

 
preskoči na navigaciju