preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 12. 2015. 11:27 | RSS

Više od 50 000 posjetitelja na Znanstvenom pikniku

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet aktivno je bila uključena u organizaciju Znanstvenog piknika koji je 11. i 12. prosinca 2015. godine održan na Zagrebačkom Velesajmu. Četvrtu godinu uzastopce zagrebački je Znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u široj regiji ostavio potpun dojam i oborio nove rekorde. Uz to što je piknik po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora – njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja.

Na Pikniku su svoje edukacijske vještine uz domaće sudionike predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije. Posjetili su ga mali i veliki, više ili manje zainteresirani za znanost, ali svi su s njega odlazili jednako oduševljeni dojmovima.

Organizatori procjenjuju da je manifestaciju posjetilo preko 50 tisuća posjetitelja, kako vrtići i škole organizirano, tako i Zagrepčani s djecom, kao i gosti grada od kojih mnogi dolaze iz udaljenijih destinacija kako bi uživali u pokusima, predavanjima, radionicama i znanstvenim demonstracijama.

Znanstveni Piknik održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba. Partneri organizatora bili su Mreža popularizatora znanosti, Institut Ruđer Bošković, CARNet, Ljetna tvornica znanosti i radijska emisija Znanost na eteru.

Fotografije s događanja pogledajte u albumu na CARNetovoj Facebook stranici.


 
preskoči na navigaciju