preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 3. 2015. 10:18 | RSS

Prva godina projekta AMORES

Projekt AMORES traje već godinu dana. Prva je godina protekla vrlo dinamično, a sve su aktivnosti bile podređene glavnome cilju – poticanju ljubavi djece prema čitanju kroz digitalnu kreativnost i suradnju.

U ožujku 2014. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu održana je radionica za nastavnike koji su uključeni u projekt, te su nastavnici započeli s izradom AMORES metodologije. Početkom ljeta nastavnici su također sudjelovali na šestotjednom online tečaju tijekom kojega su imali priliku isprobati različite interaktivne IKT alate. Te će alate njihovi učenici koristiti za izradu e-artefakata, kao i za dijeljenje e-artefakata s učenicima iz drugih zemalja.  

U rujnu 2014. godine započele su radionice za roditelje kako bi se roditelji upoznali s idejom projekta i alatima koji će se u njemu koristiti, a nastavnici i učenici su započeli s primjenom AMORES metodologije u nastavi književnosti.

Tijekom godine održana su i dva sastanka partnerskih organizacija – jedan u Grčkoj i jedan u Danskoj te tri videokonferencije nastavnika s ciljem dogovora oko detalja primjene metodologije u nastavi.

To su samo neke od aktivnosti kojima su se bavili sudionici projekta u prvih dvanaest mjeseci prošle godine. Pozivamo vas da proučite rezultate projekta na našim internetskim stranicama te posebnu pozornost skrećemo na dokument D2.6 (Tečaj za nastavnike o tome kako koristiti interaktivne IKT alate u nastavi nacionalne, tj. europske književnosti) i D2.7 (AMORES nastavnu metodologiju). Tečaj za nastavnike zasad je dostupan samo na engleskom, no uskoro slijedi i hrvatska verzija.

Sudionici projekta AMORES zahvaljuju svima zainteresiranima na interesu i podršci, te ih pozivaju da i dalje prate informacije na internetskim stranicama, te na Facebook stranici projekta. Primjere učeničkih e-artefakata, te fotografije s radionica mogu se pronaći na Flickr profilu projekta.

Slijedi drugi dio suradnje tijekom kojeg je u planu cijeli niz događanja – nemojte ih propustiti!

 


 
preskoči na navigaciju