preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 7. 2012. 13:49 | RSS

CARNet postaje partner na projektu ECOLAV

Tijekom srpnja 2012. godine prihvaćen je projekt "Environmental Competence Towards Labour Market and VET Systems", skraćeno ECOLAV, u kojemu CARNet sudjeluje kao partner. Projekt je sudjelovao u Natječaju 2012. godine za Leonardo da Vinci aktivnost Partnerstvo u okviru Programa za cjeloživotno učenje.

ECOLAV projekt želi identificirati način integracije ekoloških kompetencija u strukovno obrazovanje u Europi kao i razviti relevantni okvir za ekološke kompetencije specifičan za zemlje partnerskih organizacija, koji će uzeti u obzir potrebe tržišta rada i strukovnog obrazovanja na nacionalnom i europskom nivou.

U trenutnoj globalnoj ekološkoj krizi važna je inicijalna i kontinuirana strukovna edukacija o ekološkim temama kako bi se razvila svijest novih generacija o utjecaju društva na okoliš te kako bi se kod radnika razvile vještine potrebne za održivo korištenje resursa.

U projekt je uključeno osam partnera iz sedam europskih zemalja: Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Italije, Grčke, Češke i Hrvatske. Koordinator projekta je Anniesland College of Further and Higher Education iz Velike Britanije.

Projektni partneri, koji uključuju organizacije strukovnog obrazovanja i druge obrazovne organizacije, održat će niz lokalnih fokus grupa za zainteresirane strane iz svijeta strukovnog obrazovanja i tržišta rada. Također je planiran niz međunarodnih sastanaka i radionica. Ciljevi ovih aktivnosti su: identificirati potrebe tržišta rada za ekološkim kompetencijama, definirati zajedničke obrazovne sadržaje za razvoj specifičnih ekoloških kompetencija te integrirati te kompetencije u strukovno obrazovanje.

CARNet ima poseban interes za uključivanje tema vezanih uz odnos tehnologije i ekologije. S obzirom na sveprisutnost tehnologije u obrazovnom sustavu i životu, važno je posvetiti pažnju utjecaju čovjeka na okoliš kroz korištenje tehnologije te promovirati održivo korištenje tehnologije. Specifične teme uključuju zelenu elektroniku, e-otpad i recikliranje računalne opreme.


 
preskoči na navigaciju