preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 9. 2011. 09:29 | RSS

Prijavite se na CARNetovo natjecanje web sadržaja - Webfestival 2011

Webfestival je CARNetovo natjecanje web sadržaja koje se ove godine bavi izuzetno aktualnom i važnom temom korištenja alata društvenog softvera i društvenih mreža u nastavi. Odabirom teme nastoji se potaknuti što veći broj autora na pripremu obrazovnih sadržaja i izvođenje obrazovnih aktivnosti u ovim suvremenim medijima, ali i osvijestiti važnost sigurnosti i zaštite privatnosti prilikom njihovog korištenja.

Koristite li i vi Facebook, Twitter, Delicious, YouTube, Flickr ili koji drugi od alata društvenog softvera za inovativno i suvremeno poučavanje – u školi ili izvan nje, CARNet vas poziva da se prijavite na natjecanje. Prijave na natjecanje su u tijeku i traju do 23. rujna 2011., a prijaviti se možete putem online obrasca na adresi http://webfestival.carnet.hr/2011/prijava.

Nagrade se na ovogodišnjem natjecanju dodjeljuju u dvije kategorije, ovisno o vrsti obrazovanja na koju se prijavljeni obrazovni sadržaj odnosi:

  1. U klupi s društvom – za obrazovne sadržaje i aktivnosti namijenjene stjecanju znanja u obrazovnim institucijama
  2. Surfam i učim – za obrazovne sadržaje i aktivnosti izvan službenih obrazovnih institucija (obrazovni blogovi, tutorijali, screencastovi i sl.)

Sadržaje prijavljene u kategoriju „U klupi s društvom“ će ocjenjivati  stručni ocjenjivački sud koji će na temelju definiranih kriterija najzaslužnijima dodijeliti prva tri mjesta, dok će u kategoriji „Surfam i učim“ o pobjedniku svojim glasovima odlučivati publika. Svi će pobjednici biti nagrađeni vrijednim i korisnim nagradama prilagođenima duhu društvenog weba – od iPada i Samsung Galaxy tableta do mini laptopa.

Pobjednici natjecanja bit će proglašeni krajem listopada, a nagrade će primiti na CARNetovoj korisničkoj konferenciji – CUC 2011 (http://cuc.carnet.hr), koja ce se održavati od 14. - 16.11.2011. u Rijeci.

U sklopu Webfestivala održavaju se i webinari na temu korištenja alata društvenog softvera u učenju i poučavanju. Webinar 'Nastava bez zidova' autorice Arjane Blazić održat će se 20. rujna 2011. u 11.00 na adresi http://acp.carnet.hr/cuc, a bavit će se mogućnostima primjene alata društvenog softvera i društvenih mreža u obrazovnim situacijama od predškolskog i školskog do visokog obrazovanja. Na primjerima dobre prakse bit će prikazani načini kako u potpunosti iskoristiti obrazovne potencijale Interneta i društvenih medija i time unaprijediti nastavni proces.

Više o natjecanju, prijavama, nagradama i pratećim događanjima saznajte na internetskim stranicama Webfestivala 2011 (http://webfestival.carnet.hr), a novosti možete pratiti i putem Twittera konferencije CUC - http://twitter.com/#!/CARNet_CUC i CUC grupe na Facebooku - http://on.fb.me/rteZsL.


 
preskoči na navigaciju