preskoči na sadržaj
.
Izdvajamo
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 11. 2009. 00:00 | RSS

11. CARNetova korisnička konferencija CUC 2009

Danas je u sjedištu Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet  svečano započela 11. CARNetova korisnička konferencija CUC 2009 koja će trajati do 19. studenog. Konferencija će se paralelno odvijati i u CARNet TCR centrima u Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Kninu, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Vukovaru, Zadru i Zagrebu, a moći će se pratiti i putem Polycom PVX-a, streaminga te Adobe Connecta.

CUC 2009 organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pod naslovom "Internet rEvolucija", program konferencije nudi niz prezentacija i okruglih stolova te četrdeset i šest radova, a naglasak je stavljen na potrebe korisnika internetskih tehnologija, posebice onih iz redova akademske i istraživačke zajednice, profesora i nastavnika u osnovnim i srednjim školama te CARNetovih sistem inženjera i koordinatora.

Program konferencije moguće je pratiti kroz četiri tematske cjeline:

  • Internet jučer, danas, sutra
  • Internet i obrazovanje
  • Informatizacija društva
  • Privatnost i sigurnost.

Nastavljajući tradiciju, CUC i ove godine svojim sudionicima nudi priliku da čuju neke od najuglednijih stručnjaka u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija. 11. CARNetovu korisničku konferenciju CUC 2009 uvodnim će predavanjem otvoriti Dalibor Vrsalović, profesor sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva te jedan od sto najutjecajnijih Hrvata u svijetu. Konferenciji će doprinijeti i uvaženi ICT stručnjaci iz svijeta - Robin Christopherson iz Ujedinjenog Kraljevstva, voditelj usluge osiguravanja pristupačnosti u Ability.Net-u te Han Fraeters iz Sjedinjenih Američkih Država, stručnjak za iskustvo u razmjeni znanja iz Instituta Svjetske Banke.

Tradicionalno, CUC 2009 prati i Webfestival, konferencijsko događanje posvećeno autorima internetskih stranica. Tema ovogodišnjeg jubilarnog 10. po redu Webfestivala je web dostupnost (eng. accessibility), odnosno prilagođavanje web sadržaja korisnicima s posebnim potrebama.
Ovogodišnju CARNetovu korisničku konferenciju prati i CMS natjecanje naziva „Skockajte web“. Natjecanje je namijenjeno svim osnovnima i srednjima školama u Republici Hrvatskoj, koje izrađuju i uređuju svoj školski web u CARNetovom CMS sustavu.

Medijski pokrovitelji 11. CARNetove korisničke konferencije su Večernji list, Hrvatski radio; radio postaja "Sljeme", Pc chip, Mreža, Infopress i Veseli hackeri.
Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na http://CUC.CARNet.hr, a izravan prijenos predavanja na http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=778.


 
preskoči na navigaciju