preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 9. 2009. 00:00 | RSS

Sedmogodišnja tradicija CARNetove E-learning akademije

Orijentacijska radionica koja će se održati 1. i 2. listopada 2009., označit će početak 7. generacije programa CARNetove E-learning akademije (www.carnet.hr/ela).

E-learning akademiju, u sklopu koje je moguće pohađati jedan od tri jednogodišnja programa - E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design do sada je završilo 263 polaznika iz akademskog, školskog, komercijalnog i nevladinog sektora. Očekuje se da u 7. generaciju Akademije krene novih sedamdesetak polaznika, uglavnom iz akademskog i školskog sektora.

U skladu s CARNetovim nastojanjem da u svoje usluge uključi i srednje i osnovne škole te tako doprinese informatizaciji školstva, i ove su godine, peti puta za redom, nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj putem javnog natječaja dodijeljene 24 stipendije. Natječaj je raspisan uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za odgoj i obrazovanje, a na taj je način do sada obrazovan 101 nastavnik.

Programi E-learning akademije bave se područjima specifičnim za primjenu informatičko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju, od planiranja i uspostave e-učenja na instituciji, preko  principa izrade online tečajeva uz korištenje IKT-a do poučavanja u online okruženju. Nastava se najvećim dijelom odvija online uz tri radionice uživo, jedna od kojih je i Orijentacijska radionica. Zahvaljujući održavanju nastave putem Interneta, koja polaznicima omogućava da u nastavnim aktivnostima sudjeluju od kuće ili s radnog mjesta, te u vrijeme koje njima odgovara, na programima E-learning akademije su od 2004. godine sudjelovali polaznici iz preko 60 hrvatskih gradova i mjesta, ali i iz regije.

Više informacija o E-learning akademiji možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/ela ili zatražiti putem e-mail adrese ela@carnet.hr.


 
preskoči na navigaciju