preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 9. 2009. 00:00 | RSS

Proširena usluga e-Tečajeva za nastavno osoblje u školama i na fakultetima

e.T. – e.Tečajevi za primjenu u nastavi naziv je usluge koju je CARNetov edukacijski centar s početkom i ove školske/akademske 2009/10. godine namijenio za primjenu u nastavi informatike prvenstveno učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, ali i ostalom nastavno-znanstvenom osoblju visokoškolskih ustanova koji tradicionalan oblik nastave žele obogatiti novim oblicima učenja.

e. Tečajevi su online tečajevi koje nastavnici/profesori informatike mogu implementirati u klasičan oblik nastave.

Ukoliko u svojoj nastavi nastavnici/profesori informatike obrađuju neku od tema koje e.Tečajevi obuhvaćaju mogu zatražiti pristup pojedinom e.Tečaju te na taj način preuzeti ulogu online mentora i voditi svoje učenike/studente kroz sadržaje e.Tečajeva.

 Ovisno o želji i interesu nastavnika, e.Tečajevi se mogu implementirati u nastavu kao dodatni materijali za rad u učionici ili se samo dijelom mogu izvoditi online, kao nadopuna klasičnom obliku nastave (kombinirani model). U svim e.Tečajevima postoji mogućnost komunikacije nastavnika s učenicima, te učenika međusobno, putem foruma i elektroničke pošte.

Unutar svakog tečaja postoje zadaci za vježbu i provjeru znanja za koji je razrađen sustav bodovanja pa se uspjeh na tečaju, ukoliko nastavnik želi, može implementirati u završnu ocjenu nastavnog predmeta.

Program e.Tečajeva čine tri online tečaja o programiranju koji su u potpunosti usklađeni s Nastavnim planom i programom predmeta informatike/računalstva te se mogu primjenjivati u nastavi informatike temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Tečajevi programiranja su:

Pored navedenih tečajeva, od školske/akademske 2009/10. godine, nastavnici kao dodatne materijale u nastavi imaju na raspolaganju i sljedeće tečajeve iz CARNetovog programa online tečajeva:

Više informacija o samoj usluzi možete pronaći na internetskim stranicama usluge e.T. - e.Tečajevi za primjenu u nastavi.  Pristup pojedinom tečaju iz programa usluge možete dobiti ako ispunite web obrazac .


 
preskoči na navigaciju