preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 7. 2009. 00:00 | RSS

Završni stručni skup "Tesla u školi"

U sklopu projekta "Tesla u školi"  2. srpnja 2009. godine u prostorijama CARNeta, održan je Završni stručni skup na kojem su se okupili sudionici projekta i drugi pozvani gosti.

Završni skup otvorili su ravnatelj CARNeta gospodin Zvonimir Stanić i gospodin Zoran Paldi, ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Projektni se tim, osim kratkog osvrta na aktivnosti projekta, osvrnuo na rezultate dobivene u okviru projekta i iskustva uporabe e-sadržaja u nastavi. Ujedno su na skupu predstavljeni i nagrađeni najuspješniji radovi nastavnika s kojima su nastavnici sudjelovali u natjecanju organiziranom u okviru projekta. U natjecateljskom dijelu projekta zaprimljen je 21 rad i 13 video zapisa koje su pripremili nastavnici, sudionici projekta.

Najuspješniji načini implementiranja e-sadržaja u nastavu matematike, fizike, biologije i kemije ocjenjivali su se kroz pisane pripreme/izvješća o nastavnim satima te kroz video demonstraciju jednog nastavnog sata, a prema unaprijed definiranim kriterijima za izbor najuspješnijih radova.

Nagrade za najuspješnije radove podijeljene su u dvije kategorije: skupna nagrada za najaktivniju školu i pojedinačne nagrade za 3 najuspješnija rada. U kategoriji Skupna nagrada – najaktivnija škola, nagrada je dodijeljena školi čiji je najveći broj nastavnika aktivno sudjelovao u projektu. Pojedinačno izrazito kvalitetne priprave kao i videozapisi njihovih nastavnih sati presudili su da nagradu za najaktivniju školu dobije Zdravstvena i veterinarska škola Dr. A. Štampara iz Vinkovaca. Vedran Žadanj, Senka Knežević-Čeple, Ružica Kruhoberec, Manuela Murvaj i Vesna Đurković  svoju su školu opremili novom interaktivnom bijelom pločom.

U kategoriji pojedinačne nagrade 1. mjesto i prijenosno računalo, osvojio je Vedran Žadanj  iz Zdravstvene i veterinarske škole Dr. A. Štampara iz Vinkovaca. U kategoriji pojedinačne nagrade 2. mjesto i mini prijenosno računalo, osvojili su  Goran Repinc i Nataša Vacka iz Tehničke škole iz Daruvara. U kategoriji pojedinačne nagrade 3. mjesto i mini prijenosno računalo, osvojila je  Jasmina Horvatović  iz Graditeljsko-geodetske škole iz Osijeka.

Nagrade i priznanja pobjednicima je uručio gospodin Zoran Paldi, ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
 


 
preskoči na navigaciju