preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 5. 2016. 11:24 | RSS

Webinar o razvoju e-lektira i razmjeni ideja

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i CARNet organizirli su webinar pod naslovom „Razvoj e-lektira i razmjena ideja“. Webinar je održan u petak, 6. svibnja 2016. godine u formatu TeachMeet susreta u Adobe Connect komunikacijskom i kolaboracijskom alatu na adresi http://connect.carnet.hr/lektire.

Podsjećamo, TeachMeet je vrsta seminara za stručno usavršavanje nastavnika na kojem nastavnici u kratkim prezentacijama dijele svoja iskustva ili predstavljaju neku ideju. Prezentacije su vremenski ograničene, a nakon isteka vremena predavač mora završiti. TeachMeet je dinamičan i sve popularniji oblik stručnog usavršavanja koji se organizira u raznim dijelovima svijeta.

Cilj ovog webinara bio je okupiti nastavnike, autore digitalnih sadržaja, nakladnike i sve ostale zainteresirane za temu e-lektira na zajedničkom promišljanju onoga što bi trebala sadržavati i kako bi trebala izgledati kvalitetna e-lektira. Sudionici webinara pozvani su i na razmjenu ideja o tome u kojoj mjeri i na koji način pristup lektirama u elektroničkom obliku može učenicima olakšati kvalitetnu pripremu za nastavu hrvatskog jezika. 

Na webinaru je bilo moguće sudjelovati na dva načina:

  • prezentirati svoju ideju u zadanom vremenu u formatu TeachMeeta
  • pratiti webinar i imati mogućnost uključivanja pisanjem komentara u prozoru za chat.

Snimka webinara dostupna je na ovoj poveznici.

Webinar se odvijao u sklopu aktivnosti eLektire koja je dio projekta «e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)», koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

 

      

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. 


 
preskoči na navigaciju