preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 30. 3. 2016. 18:48 | RSS

Webinar o generičkim kompetencijama kao zahtjevu suvremenog obrazovanja

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizirala je dana 30. ožujka 2016. godine webinar pod nazivom „Generičke kompetencije kao zahtjev suvremenog obrazovanja“. Webinar se održao u okviru Erasmus + projekta „Assessment of Transversal Skills 2020 – ATS2020“, u kojem CARNet sudjeluje kao partner.

 

Sudionicima webinara temu je prezentirala članica ekspertne radne skupine u projektu Cjelovite kurikularne reforme, dr. sc. Zrinka Ristić Dedić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Dr. sc. Zrinka Ristić Dedić govorila je o pojmu kompetencije, kompetencijskim modelima u svijetu, zašto je taj pojam uveden u obrazovnu politiku i praksu, te je pojasnila ulogu kompetencija u Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Snimku webinara možete pogledati na ovoj poveznici.

Ovo je prvi od dva webinara koji će se održati u okviru projekta Assessment of Transversal Skills 2020 - ATS2020. Drugi webinar, na temu „Vrednovanje kompetencija: izazovi i mogućnosti“, održat će se 14. travnja 2016. u 13 sati a o njegovom sadržaju svi zainteresirani bit će obaviješteni pravovremeno.


 
preskoči na navigaciju