preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 12. 2015. 12:10 | RSS

Online javna rasprava "Prijedlog kriterija za izradu kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja"

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet organizirala je online javnu raspravu na temu "Prijedlog kriterija za izradu kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja". Javna rasprava je bila otvorena do 8. siječnja 2016. godine.

Nakon što je u obliku webinara u kojem je sudjelovalo 120 polaznika cijela javna rasprava prezentirana zainteresiranoj javnosti, započela je online javna rasprava. Sudjelovati u online javnoj raspravi mogli su i oni koji nisu sudjelovali u webinaru, snimku kojeg su mogli pogledati ovdje. Prezentacija korištena u webinaru dostupna je na ovoj adresi.

Dokument s raspisanim prijedlogom kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja dohvatite ovdje.

Svi suvisli komentari i odgovori objavljeni su na CARNetovim stranicama o digitalnim obrazovnim sadržajima na ovoj poveznici.

Predloženi kriteriji odnose se na sve digitalne obrazovne sadržaje, stoga treba voditi računa o široj slici koju oni predstavljaju. Kod nabavke digitalnih obrazovnih sadržaja za potrebe pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)", koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kriteriji će vrlo vjerojatno biti stroži i specifičniji. Iako su i ovi kriteriji nastali u okviru istog projekta, ne odnose se samo na ovaj projekt već na sadržaje u širom pojmu. Prijedlog dokumenta će po završetku javne rasprave biti upućen u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 


 
preskoči na navigaciju