preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 11. 2013. 10:31 | RSS

Događanja u okviru projekta eVET2Edu

eVET2Edu je Leonardo da Vinci projekt koji je započeo u listopadu 2012. godine s ciljem pružanja pomoći nastavnicima u strukovnim školama i drugim ustanovama strukovnog obrazovanja pri uvođenju dinamičnih, otvorenih i inovativnih metoda poučavanja kroz prilagodbu već postojećeg online tečaja za nastavnike općih predmeta potrebama strukovnih škola. 

Do sada su u okviru projekta održana dva sastanka projektnog tima, a treći je održan od 17. do 19. listopada u Palermu. Domaćin sastanka bila je talijanska nevladina organizacija CESIE. Dvodnevni sastanak bio je posvećen izvještavanju o radu na redizajnu materijala tečaja, dogovorima o pilotiranju tečaja u zemljama partnerima te planovima za evaluaciju, eksploataciju i diseminaciju rezultata projekta.
 
Jedan od glavnih zadataka ovog projekta je bio redizajnirati postojeći tečaj za poučavanje osnova e-učenja kako bi se približio potrebama nastavnika strukovnih škola i organizacija. U tu je svrhu projektni tim podijeljen u manje timove koji su raspoređeni po modulima sadržaj tečaja prilagodili primjerima i usmjerili pedagogiji i metodici strukovnog obrazovanja.
 
U mjesecu studenome u svim partnerskim zemljama započela je pilot faza provedbe redizajniranog tečaja. U Hrvatskoj je u fazu pilotiranja uključeno 38 polaznika, nastavnika u strukovnim školama iz Siska, Rijeke, Splita i Zagreba. 
Riječ je o online tečaju, smještenom u alatu za upravljanje učenjem Moodle. Moodleovo online okruženje svojevrsna je virtualna učionica koja omogućava objavu sadržaja, komunikaciju kroz forumske rasprave i slanje poruka, online testiranje i anketiranje te brojne druge mogućnosti.
 
Tečaj je započeo u ponedjeljak, 11. studenoga s aktivnostima prvoga modula u kojem će se polaznici upoznati međusobno i sa svojim mentorima. Kao priprema za pohađanje tečaja organiziran je webinar u kojem su polaznici imali priliku upoznati se s projektom, Moodle sučeljem, sadržajima i aktivnostima tečaja, ali i svojim budućim mentorima. Polaznici su u tečaju podijeljeni u dvije grupe kako bi pohađanje i mentoriranje bilo što kvalitetnije i učinkovitije. Tečaj se sastoji od 10 modula, a trajat će do kraja veljače 2014. godine.
 

 
preskoči na navigaciju