preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 1. 2013. 11:25 | RSS

Novi CARNetov sustav za online učenje - Loomen

Prateći tehnološke promjene, a s ciljem unapređenja usluge, CARNet svojim korisnicima uz postojeći sustav za online učenje Moodle 1.9, od početka studenog nudi i novi sustav Loomen koji se temelji na verziji Moodle 2.3, a dostupan je na adresi https://loomen.carnet.hr/. Sustav Moodle 1.9 bit će dostupan do 31. srpnja 2013. godine, kada se u potpunosti prelazi na korištenje sustava Loomen.

Svi korisnici koji imaju otvorene tečajeve na postojećem sustavu Moodle 1.9 mogu ih i dalje koristiti tijekom cijele školske godine 2012./2013., bez ikakvih intervencija. Krajem srpnja 2013. godine, CARNetov Moodle/Loomen tim poduzet će sve radnje potrebne za prebacivanje na novi sustav čime se izbjegava bilo kakva intervencija od strane korisnika. Korisnici će o nadogradnji sustava biti i naknadno informirani u posebnoj obavijesti.

Kako se novi sustav uvelike razlikuje ne samo dodatnim funkcionalnostima nego i sučeljem, preporučujemo korisnicima da se tijekom školske godine pobliže upoznaju sa sustavom. To mogu učiniti otvaranjem vlastitog tečaja ili edukacijom pomoću tečaja „Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2“.

Otvaranjem vlastitog tečaja korisnici mogu izrađivati nastavne materijale te na taj način istraživati nove mogućnosti.

Za otvaranje tečaja potrebno je ispuniti Zahtjev za otvaranje novog tečaja koji se nalazi na adresi https://loomen.carnet.hr. Online tečaj „Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2“ korisnici mogu pohađati uz podršku online mentora ili kao online tečaj za samostalno učenje.

Za online tečaj uz podršku mentora potrebno se prijaviti na adresi http://www.carnet.hr/moodle_loomen/prijava (napomena - prvi slobodni termini su u ožujku), dok za online tečaj za samostalno učenje nije potrebna prijava, već mu se može pristupiti ovdje.

Kako bi im potpuni prelazak bio što jednostavniji, pozivamo sve korisnike da već sada započnu s upoznavanjem novog sustava.

Korisnicima kojima će biti potrebna pomoć, podršku mogu zatražiti od CARNetovog Loomen tima putem e-maila loomen@CARNet.hr.

Sve potrebne informacije o novom sustavu mogu se pronaći na adresi www.carnet.hr/moodle_loomen/.

 


 
preskoči na navigaciju