preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 9. 2012. 13:18 | RSS

Pilot faza projekta eVET READY

U sklopu Leonardo da Vinci projekta eVET READY, u kojem je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet projektni koordinator i partner, tijekom rujna 2012. godine provest će se pilot faza testiranja izrađenog alata za samoevaluaciju strukovnih škola. Ova faza testiranja provest će se u odabranim ustanovama svih zemalja partnera: Sloveniji, Njemačkoj, Poljskoj, Belgiji, Litvi i Hrvatskoj.

Alat radnog naziva SET (Self-evaluation tool) namijenjen je samoprocjeni spremnosti škola za uvođenje e-učenja. Stupanj spremnosti evaluira se kroz četiri kategorije ključne za uvođenje e-učenja: tehnologiju, organizaciju, učenje i poučavanje i suradnju.

U Hrvatskoj će pilot faza testiranja upitnika biti provedena u tri zagrebačke škole Geodetskoj tehničkoj školi, Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi i Visokoj školi za sigurnost te u splitskoj Obrtno tehničkoj školi. Predstavnici navedenih škola ispunit će samoevaluacijski upitnik te će kroz razgovor s članovima projektnog tima dati povratne informacije o upitniku i njegovu sadržaju u cilju njegova unapređenja.

Projekt eVET READY u trajanju od dvije godine bit će završen u srpnju 2013. godine, a glavni rezultat rada bit će objava alata koji će strukovnim školama u zemljama partnerima, ali i šire ponuditi mogućnost ne samo samoprocjene vlastite spremnosti za uvođenje e-učenja, već i osvještavanja svih elemenata ključnih za uvođenje tehnologije u nastavni proces i cjelokupan život škole.


 
preskoči na navigaciju