preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 1. 2012. 10:11 | RSS

Sedam godina CARNetovih online tečajeva

CARNetovi online tečajevi uz podršku online mentora, namijenjeni učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola te studentima i nastavno-znanstvenom osoblju na fakultetima i institutima, održavaju se već sedmu godinu. 

Kroz godine, program dostupnih online tečajeva se povećavao i smanjivao, a u posljednje dvije godine CARNetov edukacijski centar se usmjerio prema novim razvojnim aktivnostima te je program online tečajeva smanjio na dva online tečaja – Izrada online tečajeva pomoću Moodle-a i E-tečaj za e-mentore - koji se održavaju pet puta tijekom akademske/školske godine.

Tijekom 2011. godine u veljači, ožujku, svibnju, listopadu i studenome održano je sedam grupa polaznika  online tečajeva, a tečajeve je pohađalo 110 polaznika.

U nastavku 2011./2012. akademske/školske godine CARNetovi online tečajevi uz podršku online mentora, Izrada online tečajeva pomoću Moodle-a (http://www.carnet.hr/moodle/online_tecajevi) i E-tečaj za e-mentore (http://www.carnet.hr/e-tecajevi_za_primjenu_u_nastavi/e_tecaj_za_e_mentore) održat će se u sljedećim terminima:

  • 1. veljače,
  • 7. ožujka, 
  • 2. svibnja.   

Prijave na navedene online tečajeve su otvorene, a zainteresirani polaznici se mogu prijaviti koristeći svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHR. Prijave su dostupne putem online obrasca smještenog na stranicama  CARNetove usluge Moodle (http://www.carnet.hr/moodle/prijava).

Online tečaj Izrada online tečaja pomoću Moodle-a traje šest tjedana, dok E-tečaj za e-mentore traje pet tjedana. Tijekom pohađanja, polaznike kroz sadržaj tečaja vodi online mentor, koji ocjenjuje zadatke i ispite polaznika. 

Po završetku online tečaja, polaznici koji su ostvarili minimalan broj bodova, propisan pojedinim tečajem, dobivaju elektroničko uvjerenje o uspješno završenom online tečaju.


 
preskoči na navigaciju