preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 11. 2011. 15:26 | RSS

Europski projekt u CARNetu - eVET READY: Spremnost strukovnih škola za e-učenje

eVET READY je projekt Leonardo partnerstva koji provode sedam partnera iz šest europskih zemalja: Poljske, Slovenije, Belgije, Njemačke, Litve i Hrvatske. Glavni cilj projekta je razmjena znanja uključenih partnera o mogućnostima razvoja strukovnog obrazovanja korištenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija u učenju i poučavanju.

Projektni partneri su raznolike ustanove koje su našle svoj interes u promišljanju i djeljenju iskustva o potrebi za unapređenjem strukovnog obrazovanja korištenjem e-učenja, od nacionalnih tijela kao što je slovenski  centar za strukovno obrazovanje (Center RS za poklicno izobraževanje, Ljubljana - http://www.cpi.si/), preko njemačkog udruženja za stručno osposobljavanje (Bundesverband Berufliche Qualifizierung e.V., Gladbeck - http://www.q-verband.de/index.php?lang=de&myID=9&hasFlash), belgijske mreže za obrazovanje na daljinu (Belgian network for Open and Digital Learning - http://www.be-odl.org), zatim sveučilišta iz Krakowa i Liega (Akademia Górniczo-Hutnicza – University of Science and Technology in Krakow - http://www.agh.edu.pl/en; Université de Liège - IFRES - LabSET department - http://www.labset.ulg.ac.be/portail/) do litvanske strukovne škole iz Varene (Varėnos technologijos ir verslo mokykla - Technology and Business school - http://www.tvm.varena.lm.lt/). Začetnik ideje i koordinator projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

Kroz projekt će se razviti alat za samoevaluaciju strukovnih škola kojime će škole moći procijeniti svoja dostignuća u e-učenju, te potrebe za novim ulaganjima u aktivnosti e-učenja. Ovakva samoevaluacija bi trebala doprinijeti osvještavanju škola o dosadašnjim pozitivnim postignućima, kao i osvijestiti koliko je škola spremna za nove pothvate i projekte.

Prvi sastanak projektnog tima održat će se od 28. do 30.11. 2011. u Zagrebu u prostorijama CARNeta. Tijekom tri dana partneri će se po prvi puta susresti međusobno. Stoga ćemo veliki dio našeg prvog sastanka posvetiti upoznavanju, osobnom predstavljanju, ali i predstavljanju institucija i sustava strukovnog obrazovanja u partnerskim zemljama, te definiranju osobnih i institucionalnih očekivanja od projekta. 

Drugi jednako važan cilj sastanka bit će diskusija o ciljevima projekta i kako ih postići, te posebno na koji način pristupiti dizajnu samoevaluacijskog alata za e-learning.  Na sastanak će biti pozvani i predstavnici strukovnih škola, a bit će organiziran i posjet strukovnoj školi.

Projekt je financiran iz programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme -  http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/doc78_en.htm), kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU (http://www.mobilnost.hr/nio.php?n=95).

Više informacija o projektu možete pogledati na stranici http://www.carnet.hr/o_carnetu/medunarodna_suradnja/e-vet_ready, ili zatražiti na e-mail ela@carnet.hr.
Također o projektu možete čitati na webovima naših partnera: http://www.labset.ulg.ac.be/portail/?q=node/169


 
preskoči na navigaciju