preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 7. 2011. 11:04 | RSS

Završio prvi modul projekta ICT Edu

Nakon 2187 odrađenih radionica u kojima su sudjelovale 1304 škole (97% škola u RH) i 43854 nastavnika, stručnih suradnika i školskih ravnatelja, pokazatelji govore o velikom uspjehu provedbe projekta ICT Edu.

Mišljenja ravnatelja i nastavnika o ovim sadržajima, metodama rada i modelu provedbe edukacije moguće je pročitati na stranicama http://www.carnet.hr/ictedu/ravnatelji_o_projektu i http://www.carnet.hr/ictedu/misljenje_korisnika.

ICT Edu edukatori su velikom broju učitelja i nastavnika dali mnoštvo novih informacija, te ih pokušali osloboditi straha od korištenja računala, pokazati im da uporaba računala nije isključivo vezana samo uz nastavu informatike te da sva problematika vezana uz to područje nije u isključivoj ingerenciji nastavnika informatike. Prema reakcijama nastavnika i ravnatelja, koji su pohvalili organizaciju, sadržaje i radne materijale projekta, ali i pristup edukatora, zaključak je da je pored obrazovnih ciljeva ostvareno i mnoštvo indirektnih ciljeva (povezivanje kolektiva, razvoj suradničkog duha među nastavnicima, kvalitetniji pedagoški rad s učenicima i njihovim roditeljima i dr.).

Od sljedeće školske godine u planu je provedba drugog modula ICT Edu projekta, a o svim detaljima bit će obaviješteni ravnatelji škola.

Projektni tim zahvaljuje svim sudionicima radionica i školskim ravnateljima na velikom odazivu i susretljivosti koju su pokazali prema članovima projektnog tima.

Više o ICT Edu projektu moguće je saznati na http://www.carnet.hr/ictedu.


 
preskoči na navigaciju