preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 5. 2011. 13:24 | RSS

CARNet pokrenuo blog e-obrazovanje.carnet.hr

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet ovih dana pokreće blog o e-obrazovanju dostupan na stranici http://e-obrazovanje.carnet.hr/. Riječ je o blogu namijenjenom prvenstveno nastavnicima u osnovnoj i srednjoj školi te znanstveno-nastavnom osoblju visokoobrazovnih ustanova koji u svojem radu koriste ili žele koristiti informacijsko komunikacijsku tehnologiju za unapređenje nastave.

Blog je također namijenjen i CARNetovim djelatnicima i partnerima, studentima, učenicima te široj zainteresiranoj javnosti.

Autori blogova svakodnevno rade na primjeni informacijsko komunikacijske tehnologije u nastavi te dolaze u doticaj s brojnim praktičarima uključujući sveučilišne profesore, nastavnike i druge edukatore iz Hrvatske i svijeta. S obzirom na to da kroz redovite poslovne aktivnosti autori nisu u mogućnosti podijeliti svoja iskustava i znanja s zainteresiranim korisnicima, odlučili su to učiniti kroz ovaj blog.

U ovom trenutku blog ima nekoliko stranica: Naslovnicu s najnovijim objavama, e-Obrazovanje, Moodle 2.0, O nama i Glogajte s nama, a u budućnosti će ih biti i više, u skladu s brzim promjenama na području edukacijskih tehnologija.

Osim čitanja aktualnih objava, korisnici će moći vidjeti rezultate primjene ali i iskusiti primjenu novih alata. U ovom trenutku su to alati za izradu stripova i gloga.  

Blog će također otvoriti mogućnost autorima da neposrednije komuniciraju s korisnicima – kroz komentare objava ali i putem stranice Glogajte s nama na kojoj će čitatelji moći podijeliti svoja iskustva, ideje, pitanja, korisne linkove, prijedloge itd.

Autori bloga pozivaju CARNetove korisnike i ostale zainteresirane na čitanje i razmjenu ideja!


 
preskoči na navigaciju