preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 1. 2011. 11:38 | RSS

Počinje 2. semestar nastave na E-learning akademiji

U Zagrebu će se 17. i 18. veljače održati prijelazna radionica za 8. generaciju polaznika CARNetove E-learning akademije, kojom će započeti 2. semestar ovog obrazovnog programa za korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju.

Programi ELA-e

E-learning akademiju (ELA-u) čine tri specijalizirana programa na kojima se polaznici mogu obrazovati za e-learning managere, course designere ili e-learning tutore, pa će ovisno o odabranom programu učiti o teoriji projektnog menadžmenta primijenjenog na projekte e-učenja, proučavati alate i metodologiju za e-učenje koji stoje na raspolaganju budućim course designerima ili savladavati vještine vođenja nastave u online okruženju.

Kako se područja e-učenja i informacijsko-komunikacijske tehnologije svakodnevno razvijaju i mijenjaju, programi ELA-e se sa svakim novim izvođenjem revidiraju i ažuriraju kako bi uključili nova saznanja i teme poput univerzalnog dizajna materijala za e-učenje, alata društvenog softvera i weba 2.0, nove teorija učenja - konektivizma, financiranja projekata e-učenja preko europskih linija financiranja i slično.

Nastavne aktivnosti na ELA-i uključuju tematske diskusije, pisane zadatke, kreiranje e-portfolia, istraživanje alata za e-učenje i projektni rad, a polaznici u pojedinim aktivnostima sudjeluju individualno ili u grupama.

Prijelazna radionica

Dvodnevna prijelazna radionica jedna je od tri radionice koje se održavaju uživo, dok većinu nastave tijekom dva semestra, koliko traju programi E-learning akademije, polaznici pohađaju online. Za polaznike je prijelazna radionica prilika je da se po drugi puta susretnu s kolegama s kojima su do tada surađivali online te da se upoznaju s tutorima koji će ih voditi kroz drugi semestar. 

Radionica uključuje i niz zanimljivih predavanja pozvanih predavača i stručnjaka na području primjene e-učenja u Hrvatskoj od čega valja izdvojiti teme poput komunikacijskih vještina u e-obrazovanju, upravljanja projektima u obrazovnom okruženju te izrade obrazovnih materijala u sustavu za upravljanje učenjem Moodle. Polaznicima će na prijelaznoj radionici biti prezentiran i E-learning laboratorij, skup resursa i alata razvijenih specijalno za E-learning akademiju koji stoje na raspolaganju polaznicima akademije. E-learning laboratorij obuhvaća alate poput sustava za upravljanje učenjem (LMS) Moodle, Ilias, A-tutor i Claroline, alata za ocjenjivanje, alata za izradu konceptualnih mapa, podcasting alata, wikija, bloga, e-portfolija, alata društvenog umrežavanja i označavanja te mnogih drugih.

Programi E-learning akademije pokrenuti su 2004. godine i do sada ih je završilo 323 polaznika iz više od 60 mjesta i gradova Hrvatske, ali i iz zemalja regije poput Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kosova.

Više o E-learning akademiji i programima saznajte na adresi www.carnet.hr/ela.


 
preskoči na navigaciju