preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 12. 11. 2010. 13:16 | RSS

Uključenje CARNeta u Program za cjeloživotno učenje Europske unije

Iako su se pojedinci iz Hrvatske već ranije mogli prijaviti na natječaje za studijske posjete u inozemstvu, Natječaj za organiziranje studijskih posjeta u okviru Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme) Europske unije prvi je natječaj u kojem ustanove ili organizacije u Hrvatskoj imaju mogućnost organizirati studijske posjete za sudionike iz europskih zemalja.

Ovih je dana CARNetova prijava za spomenuti Natječaj prihvaćena pa će tako upravo CARNet imati priliku u listopadu 2011. godine ugostiti grupu sudionika iz europskih zemalja članica Programa za cjeloživotno učenje iz redova čelnika edukacijskih ustanova ili njihovih odjela, profesora, nastavnika, istraživača i predstavnika edukacijskih organizacija, kao i lokalne, regionalne i državne vlasti. Na taj način CARNet će postati prva ustanova u Hrvatskoj u kojoj će se održati ovakav studijski posjet.

Cilj ovoga studijskog posjeta je pokazati primjere dobre prakse suradnje među obrazovnim institucijama, od osnovne i srednje škole do visokoškolskih i komercijalnih ustanova s naglaskom na inovativnu primjenu informacijsko komunikacijskih tehnologija u svrhu unapređenja međuinstitucionalne suradnje. Ovaj studijski posjet uklapa se u CARNetovu misiju i djelovanje koje kroz primjenu IKT-a potiče i sustavno razvija suradnju među obrazovnim institucijama, u regiji i inozemstvu. Sudionici ovog studijskog posjeta vidjet će stvarne primjere dobre prakse međuinstitucionalne suradnje kojima se podiže kvaliteta i učinkovitost obrazovnog procesa i ključnih kompetencija, te ih kao takve imaju prilike usporediti sa svojim kontekstom.

Više o samom natječaju možete naći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije http://www.mobilnost.hr/index.php?id=327.


 
preskoči na navigaciju