preskoči na sadržaj
.
E-učenje
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 2. 2010. 09:14 | RSS

Prijelazna radionica E-learning akademije

Prijelazna radionica E-learning akademije

Prijelaznom radionicom, koja se 18. i 19. veljače 2010. godine održava u CARNetovim prostorijama na Srcu, započinje drugi semestar E-learning akademije. Za 62 polaznika upisanih u akademskoj godini 2009/2010, dvodnevna prijelazna radionica je prilika da se po drugi puta susretnu s kolegama iz "online klupe", ponove znanja stečena u prvom semestru i upoznaju se s novim tutorima koji će ih voditi kroz drugi semestar.

Kroz specijalizirane sadržaje polaznici će imati prilike saznati i što ih očekuje u drugom semestru te se početi baviti temama specifičnima za uloge koje su odabrali.  

Od sadržaja valja izdvojiti zanimljivo predavanje prof. dr. sc. Maria Žagara, o zajedničkoj nastavi hrvatskog i švedskog fakulteta uz pomoć videokonferencija te uz korištenje niza drugih suvremenih alata koji omogućavaju suradnju i komunikaciju putem Interneta, kao i radionicu "Komunikacijske vještine u e-obrazovanju" pod vodstvom prof. dr. sc. Gorana Bubaša. Polaznicima će na prijelaznoj radionici biti prezentiran i E-learning laboratorij, skup resursa i alata razvijenih specijalno za E-learning akademiju koji stoje na raspolaganju polaznicima akademije.

E-learning laboratorij obuhvaća alate poput sustava za upravljanje ucenjem (LMS) Moodle, Ilias, A-tutor i Claroline, alata za ocjenjivanje, alata za izradu konceptualnih mapa, podcasting alata, wikija, bloga, e-portfolija, alata društvenog umrežavanja i označavanja i mnogih drugih.


 
preskoči na navigaciju